Γάμος
Βάφτιση
Βίντεο
Επικοινωνία
Υπηρεσίες
Αρχική
Πελάτες
©Copyright: Οι φωτογραφίες που παρουσιάζονται σε αυτή την ιστοσελίδα αποτελούν προσωπικό έργο του Μάνου Μαλέα και του M&F Photos που δημοσιεύει εδώ και προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα νόμος2121/93.

Οποιαδήποτε αντιγραφή, αναπαραγωγή, επεξεργασία, διανομή, διάδοση ή δημόσια έκθεση αυτών των φωτογραφιών χωρίς γραπτή άδεια από τον δημιουργό τους είναι παράνομη.
Φωτογραφία με μεράκι
Μάνος Μαλέας
Βρείτε μας στο Facebook
  Το Μάϊο του 1971, στη Γενεύη της Ελβετίας γεννιέται ο Μάνος από Έλληνα πατέρα και Ελβετίδα μητέρα. Η ζωή του θα μοιραστεί μεταξύ Ελβετίας και Ελλάδας . Στην ηλικία των δώδεκα χρονών αρχίζει να κάνει τις πρώτες του φωτογραφίες με μία Fuji compact κάμερα της οποίας το φλας είναι τόσο μεγάλο όσο και η ίδια η κάμερα! Ένα χρόνο περίπου αργότερα κάποιοι συγγενείς προσέχουν το ενδιαφέρον του για τη φωτογραφία και του προσφέρουν μια Kodak Polaroid κάμερα την οποία εκείνος περήφανα κρατά όπου πάει, απαθανατίζοντας στιγμές.

  Το 1986 φοιτώντας στο Αμερικάνικο κολλέγιο στην Αθήνα και παρέα με δύο πολύ καλούς φίλους, τον Eric και τον Χρήστο, αρχίζει τα μαθήματα φωτογραφίας ανακαλύπτοντας το σκοτεινό θάλαμο και την ασπρόμαυρη φωτογραφία. Για τρία χρόνια, μέχρι το 1989,οι τρεις τους περνούν τις περισσότερες ώρες της ημέρας είτε στο studio και στο σκοτεινό θάλαμο του σχολείου, ή περιπλανώμενοι στους δρόμους της Αθήνας φωτογραφίζοντας. Παρά την επιθυμία του Μάνου να σπουδάσει τη φωτογραφική τέχνη μετά την αποφοίτηση από το κολλέγιο, εκείνος θα σπουδάσει ξενοδοχειακές επιχειρήσεις στην Ελβετία.

  Παρόλο που στην καριέρα του μέχρι το 2010 δεν ασχολείται άμεσα με τη φωτογραφία, εκείνος πάντα βρίσκει τρόπους να κρατήσει το πάθος για αυτήν ζωντανό, είτε αναλαμβάνοντας τη φωτογράφηση για το επετειακό άλμπουμ της χρονιάς, ή φωτογραφίζοντας τα παιδιά των συναδέλφων στις διάφορες γιορτές.

  Το Μάϊο του 2005 ο Μάνος θα συναντήσει τη σύζυγό του Φωτεινή η οποία θα ξαναφωτίσει το όνειρο του για τη φωτογραφία και τη δημιουργία εργαστηρίου στο αγαπημένο του νησί, τη Λέρο. Βλέποντας το πάθος του για αυτή την τέχνη του χαρίζει την πρώτη του ψηφιακή κάμερα, Δεκέμβριο του 2005, και μαζί ξεκινούν την πορεία στο όνειρο το οποίο σήμερα είναι πραγματικότητα!